keskiviikko 21. elokuuta 2013

Täytekakku

Tein anopin synttäreille gluteenittoman kakun. Koska tarkoitus oli tehdä pieni kakku päätin kokeilla kakkupohjan paistoa mikrossa. Käytin Tupperwaren Ultra Pro 1,5 litraista astiaa paistovuokana. Minusta pohja onnistui loistavasti!



Kakkupohja
 2 munaa
1,5 dl sokeria
 1 dl perunajauhoja
 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
 1,5 tl leivinjauhetta
 30 g margariinia
 1 dl kiehuvaa vettä

Munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kuivat aineet keskenään yhteen ja siivilän läpi vaahtoon. Margariini ja voi lopuksi nopeasti sekoittaen ettei kananmunat kypsyy epätasaisesti. Kaada vuokaan ilman voiteluita, hyvin lähtee irti ilmankin. Paista ilman kantta ensin 50% mikron tehoista 4 minuuttia, sen jälkeen 2 min 30 sek täydellä teholla. Unohda hetkeksi mikroon ja anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.

 Kostutukseen käytin maitoa, mehu käy myös hyvin. Pohja vaatii PALJON kostutusta! Itse laitoin reilusti mut silti jäi todella kuivaksi.

Täytteeksi tein valmiista pussista vadelma moussea ja pilkoin banaania joukkoon.

 Kuorrutukseen vaahdotin kerman, lisäsin rahkaa sekä sokeria. Värjäsin auringon keltaiseksi (pursotukset meni vähän penkin alle joten jouduin soveltamaan koristelut kaapista löytyvillä asioilla).





























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti