Kakkupohja
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
30 g margariinia
1 dl kiehuvaa vettä
Munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kuivat aineet keskenään yhteen ja siivilän läpi vaahtoon. Margariini ja voi lopuksi nopeasti sekoittaen ettei kananmunat kypsyy epätasaisesti. Kaada vuokaan ilman voiteluita, hyvin lähtee irti ilmankin. Paista ilman kantta ensin 50% mikron tehoista 4 minuuttia, sen jälkeen 2 min 30 sek täydellä teholla. Unohda hetkeksi mikroon ja anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
Kostutukseen käytin maitoa, mehu käy myös hyvin. Pohja vaatii PALJON kostutusta! Itse laitoin reilusti mut silti jäi todella kuivaksi.
Täytteeksi tein valmiista pussista vadelma moussea ja pilkoin banaania joukkoon.
Kuorrutukseen vaahdotin kerman, lisäsin rahkaa sekä sokeria. Värjäsin auringon keltaiseksi (pursotukset meni vähän penkin alle joten jouduin soveltamaan koristelut kaapista löytyvillä asioilla).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti