tiistai 3. syyskuuta 2013

Rusinakakku

Yhteen lapsuuteni makumuistoista kuuluu hyvin vahvasti rusinakakku. Äitini suosikki ja minunkin yksi suosikeistani. Taas tuli viikonloppuna huomattua että kyllä äiti tämän kakun leipoo paremmaksi kuin minä (onko se sitä suurta rakkautta mitä hän kakkuun lisää vai mitä minun kakustani puuttuu?), mutta joskus teen itsekin kakkua, tai laitan lapset asialle niinkuin tässä kakussa kävi. Alkuperäiseen kakkuun ei kuorrutus kuulu mutta tytöt välttämättä jotain kakun päälle halusivat. Kakun maku muuttuu sen mukaan käyttääkö kermaviiliä vai jugurttia, meillä tuo kermaviili on tainnut viedä voiton.



 2 dl kermaviiliä tai vastaavaa
 1 dl sokeria
 1,5 dl tummaa siirappia
 125 g voisulaa
 0,5-1 pkt rusinoita
 kanelia
 neilikkaa
 inkivääriä
 muskottia
 4 dl vehnäjauhoja
 1 tl soodaa


Sekoita aineet keskenään. Käytä mausteita oman mielen mukaan (0,5 tl on hyvä aloittaa) ja laita rusinoita niin paljon kun ehtii (ennenkun lapset ehtivät syödä kaikki). Rasvaa taikinassa on tarpeeksi, vuokaa ei tarvitse voidella. Paista uunissa noin tunti 175 asteessa.

Kuorrutteessa on Alku-karkkeja ja voita sulatettuna. Tuli  muuten tosi hyvää!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti